Публікації

Показано дописи з жовтень, 2022

#бібліотечні_свята

Зображення
  Міжнародний день шкільних бібліотек Засновником цієї календарної події виступає всесвітня організація ЮНЕСКО, за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек і вперше свято було проведено в 1999-му році. Дата святкування Міжнародного дня шкільних бібліотек в багатьох країнах, зокрема і в Україні - щорічно в четвертий понеділок жовтня. В Англії, наприклад, цей День відзначається в перший понеділок жовтня і приурочений до початку шкільних канікул, коли настає перший день їхнього Національного Тижня дитячої книги, що включає в себе і національний День поезії, який проводиться в четвер.

#українські_письменники

Зображення
  17 жовтня день народження видатної постаті в українській культурі    — письменника, перекладача, драматурга, кіносценариста Івана Драча. Прихід Івана Драча в українську літературу виявився настільки стрімким, а його лірика такою несподівано нетиповою, що сучасники були приголомшені. Драч обрав свій, ніким ще не торований, шлях у літературі, критично переосмислюючи досвід попереднього письменства. Довкола постаті автора спалахували дискусії. Не втихають вони і по сей день.

#українські_письменники

Зображення
  6 жовтня народився український драматург Іван Кочерга   Цього дня минає 141 рік з дня народження українського драматурга, письменника Івана Кочерги.  Іван Кочерга народився на Чернігівщині в сім'ї залізничного службовця. Там він закінчує гімназію, а тоді переїжджає до Києва. По закінченні навчання хлопець повертається до Чернігова і стає на службу чиновником.