#бібліотечні_свята

З 2005 року 9 листопада у світі святкують День Книги рекордів Гіннеса.

За легендою, ця книга була створена британським інженером і власником пивоварні Г'ю Бівером, коли він вирушив із приятелями на полювання. Там чоловіка сперечалися про те, який птах найшвидший.

Вони скористалися кількома різними довідниками, але так і не знайшли відповіді...

Саме тому Бівер вирішив, що потрібно створити книгу, присвячену рекордам. Назва їй дісталася від його пивоварні, а перший екземпляр з'явився у 1955 році.

Спочатку книга виходила як збірник серйозних рекордів, а пізніше в неї стали включати дивовижні, смішні та навіть дивні досягнення.

Ними ми і вирішили з Вами поділитися:

🔹 Книга рекордів Гіннеса перевидана на 37 мовах світу. Видання завоювало місце на власних сторінках. Рекорд – книга є найбільш популярним виданням, захищеним авторським правом, що друкується тиражем понад 80 мільйонів екземплярів у понад 100 країнах світу.

🔸 В 1978 році брати-реслери стали найважчою двійнею у світі. Їх спільна вага була – 665 кілограмів!

🔹 У 1988 році кіт Блекі 🐈 став найзаможнішою твариною у світі. Щасливий улюбленець успадкував від хазяїна понад 12 мільйонів доларів.

🔸 У 2009 році американський чоловік став рекордсменом через найдовші у світі нігті на руках, що досягали майже 10 метрів.

🔹 2017-й: британка стала наймолодшою жінкою з бородою. Рекордний титул вона отримала у 24 роки. Жінка є моделлю подіуму та активісткою протидії залякування за зовнішній вигляд.

🔸 2019-й: німець став найбільш пірсингованним чоловіком у світі. Він провів близько 561 модифікації тіла. Що цікаво, велика частина пірсингів – в інтимних місцях.

🔹 Найдовше безперервне читання поетичних творів - теж наше. Протягом 19 діб студенти та викладачі Національний університет «Острозька академія» читали Кобзар Шевченка. 456 годин, 3 тисячі учасників, 11 250 творів.

🔸 Потрапила до всесвітньої книги рекордів і криворожанка Наталія Мудрик - за виготовлення найбільшого у світі ґердана (національної прикраси з бісеру). Ґердан пані Наталії - довжиною більше 3 метрів. Він важить 2 кілограми. 

🔹 Цього року до світової Книги внесли колекціонерку з Дніпра - жінка зібрала найбільшу колекцію предметів у вигляді комах-сонечок. Вона нараховує 11 680 екземплярів.


А більше цікавих рекордів, Ви можете переглянути на офіційному ютьюб-каналі Guinness World Records та на сайті книги рекордів України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

#українські_письменники

#українські_письменники

#українські_книжки до Дня української Державності